עכברוש סושי

תגיות: עכברוש / סושי
איך אוכלים סושי?
אם הוזמנתם למסעדה יפנית, לארוחת סושי עם חברים מביני עניין, מומלץ לקרוא קודם כל על הצורה המקובלת לאכילת סושי. לא הייתם רוצים להיתפס בעוון חיתוך סושי עם סכין ומזלג, טבילתו ברוטב אלף האיים שהבאתם איתכם מהבורגר ראנץ', ואכילתו בביסים קטנים. המבוכה שעשויה לצמוח לכם מניסיונות הקילוף של הנייר השחור מסביב לאורז, כשכל החבר'ה מביטים בכם בהשתאות, יכולה להיחסך אם רק תבקרו ב"סושי גייד", במדור האכילה. חשוב לאכול את סוגי הסושי עם הנורי - נייר האצות - קודם, כי הקריספיות של האצות נוטה להיעלם במגע עם האורז הדביק. כמו כן, מומלץ שלא להגזים עם כמויות רוטב הסויה והוואסאבי


איפה אוכלים סושי?
בכל עיר מרכזית בעולם ניתן למצוא היום שלל מסעדות סושי, ברים ומקומות של "רנינג סושי", בהם אתם יושבים ומנות הסושי עוברות מולכם בריצה. מדריך הסושי העולמי מכין את הקרקע לפני הגעתכם לאותן ערים, ובעצם כמעט לכולן. צמצמנו את החיפוש שלנו לאזור המזרח התיכון, לאחר מכן לישראל ובסופו של דבר לתל אביב. מצאנו 14 מסעדות (שתיים מהן הספיקו להיסגר לאחרונה), שעל כל אחת מהן היינו יכולים לברר פרטים כמו כתובת, מספר טלפון, ואפילו המלצה קצרה, בדרך כלל חיובית, שלצידה כתובת הדוא"ל של הממליץ. אם יש אתר למסעדה, קליק אחד ייקח אתכם גם לשם.

אלף שנות סושי
למרות שעדיף להגיש אותו טרי, מסתבר שהסושי הומצא כבר לפני 1300 שנה, במאה השביעית לספירה, ליתר דיוק. הסוג הראשון של הסושי, הנארה-סושי, פותח בעצם כשיטת החמצה איטית של דגים בתוך מעטפת אורז. הדג הנא נעטף באורז והוחמץ בתוכו לתקופה של בין חודשיים לשנה שלמה. רק מאות שנים אחר כך, הוסף למתכון גם החומץ (חומץ אורז), ותהליך ההחמצה התקצר. בשנות ה-20 של המאה ה-19 הוצג הסאשימי, שמכיל דג נא לחלוטין, ומאז הפך הסושי לאוכל מהיר. מאותו יום אוכלים סושי בכל העולם, וכל השאר היסטוריה.

לומדים לגלגל
רוצה להיות סושי-מן ולא יודע מה לעשות? לאקדמיה לסושי בקליפורניה יש פיתרון בשבילך. תמורת אלפיים דולר בלבד תוכל להשתתף בקורס בסיסי לסושי. ב-126 השעות של הקורס תלמד את כל רזי הבישול היפני, כולל יאקימונו (כלומר בישול על הגריל), סומומונו (כלומר השריה בחומץ אורז), וכמובן בהיכרות מעמיקה עם סושי וסאשימי. בקורס למקצוענים, אפשר להמשיך ולהתמחות בהכנת סוגי הסושי השונים ואפילו בניהול מסעדת סושי מצליחה. יש גם שיעורים פרטיים לעשירים או מפורסמים, סדנאות בנות יום אחד לתיירים ממהרים וקלטת וידאו למכירה, למי שמעדיף טייק אוויי. כל השיעורים ניתנים תחת הפילוסופיה של האקדמיה לסושי: "סושי טוב מתחיל בליבו של זה שמכין אותו".

העתיד שלך בסושי
יש אנשים שהולכים לקוראת בקפה או בקלפי טארוט, יש כאלה שמחפשים תשובות בכוכבים ובגלגל המזלות, ויש כאלה שמעדיפים לא לדעת מה יילד יום. אנחנו לא רוצים להישמע ספקנים, אבל אתם באמת חושבים שהעתיד שלכם נקבע על ידי כוח אחר בעולם חוץ מסושי?! כל ילד יודע, שלפי הסושי שאנו בוחרים, ניתן לדעת בוודאות מוחלטת מה התכונות שמאפיינות אותנו. לכן הוקם האתר בלה בלה, שבו עליכם לבחור חמש מנות סושי מהצלחות המסתובבות. הקלקה על רוטב הסויה תגלה בפניכם מה אומרת כל בחירה שעשיתם, על אהבה, כסף, קריירה, משפחה ושאיפות לעתיד. התשובה היפנית לפורצ'ן קוקיז.

דבר אליי בסושית
באופן כללי, לא מומלץ לבלות את הפגישה הראשונה במסעדת סושי, בטח לא אם מדובר בפגישה עיוורת. יכול להיות שהוא צמחוני, ויש סיכוי שמראה של דגים חיים מקפצים על הבר גורם לה לבחילה קשה. אבל אם בכל זאת אתם הולכים על בליינד סושי, כי מתברר שהיא (נניח) חולה על סושי, ואתה (נניח) לא מבין בזה כלום, אל תצא מהבית לפני שתעיין באתר הבא, ובטרם תשנן את כל המונחים, השמות וההגדרות של עשרות ומאות סוגי הסושי הקיימים. מאקי, טקה, קאפה וטקאפה, ניגירי, סאשימי, אושי וטאטקי, נטע, גארי ווואסאבי. חומוס, פול, ביצה. מה!?

איך עושים סושי?
צפיה בסושי-מן מנוסה בפעולה זו חוויה מרגשת. איך הוא מגלגל את מחצלת הקש בידיים מיומנות, ואיך הוא יודע להתאים את הצבעים של הירקות כך, שהסושי יוצא לא רק טעים, אלא גם יפה. זו גם הסיבה שהומצא הסושי-בר, עליו אפשר לשבת ולצפות ברולים מתגלגלים להם. באתר של המכולת הסינית ניתן להרכיב ארוחה יפנית מלאה, לרכוש את כל המצרכים והכלים הדרושים, ואפילו ללמוד איך מכינים סושי בבית. ההכנה דורשת אימון, לכן לא מומלץ להזמין אורחים כבר בניסיון הראשון, אבל אפילו אנחנו לא האמנו שלהכין סושי זה פשוט כל כך, עד שניסינו.


 מתוך גליון מס' 10, אפריל 2002

© כל הזכויות שמורות לאנשים ומחשבים 2004
דירוג:  


הוסף תגובה

שם מלא: *

אימייל:
(האימייל לא יפורסם בשום מקום באתר)
כותרת: *
תוכן:
  


הודעה לגולשים באתר

התוכן באתר זה קובץ ממגוון רחב של מקורות איכותיים וממספר גדול של אתרים מתחומים שונים וברובו אינו נכתב על ידנו אלא מצוטט כמו שהוא תוך מתן קרדיט ליוצריו על ידי הפניית הגולש. אם אהבתם את הכתבה אנו מזמינים אתכם לגלוש אל האתר המקורי ע"י לחיצה על הלינק בסוף הכתבה ,כמו כן, מוצג שמו של מחבר המאמר ליד הקישור לאתר המקור. אנא זיכרו כי איננו אחראים לעדכניותו של המידע או לתכנים פוגעניים לכאורה מהסיבות הנ"ל ,למרות שאנו משתדלים לפרסם רק מאמרים מאומתים ומדוייקים.  כמו כן, הכניסה לאתר זה מהווה הצהרה כי אתם מוותרים בזאת על כל דרישה משפטית כעת ולאחר הגלישה באתר וכי קראתם את ההקדמה הנ"ל והבנתם אותה על כל המשתמע ממנה.  יחד עם זאת, אם מצאתם כתבה המפורסמת כאן ואשר לדעתכם פוגעת בכם באיזו שהיא צורה אנא צרו קשר עמנו בהקדם