קינמון להקלה על הסוכרת

כך עולה ממחקר שנערך בארה"ב, העלה שצריכה קבועה של קינמון, עשויה למנוע התפתחות מחלת הסוכרת. על-פי החוקרים, מומלץ לצרוך בכל יום, 1/4 כפית עד 1 כפית מלאה. לתבלין הקינמון, יש השפעה חיובית על סוכרת מסוג 2. ושני מתכוני תה קינמון

קינמון להקלה על הסוכרת

כך עולה ממחקר שנערך בארה"ב, העלה שצריכה קבועה של קינמון, עשויה למנוע התפתחות מחלת הסוכרת. על-פי החוקרים, מומלץ לצרוך בכל יום, 1/4 כפית עד 1 כפית מלאה. לתבלין הקינמון, יש השפעה חיובית על סוכרת מסוג 2. ושני מתכוני תה קינמון


מאת: שולי סונגו, כאן נעים

מרפאים
מרפאים בצמחים בכל העולם נוהגים להשתמש בקינמון. ארכיונעים.

תבלין הקינמון, מקורו בקליפת עץ הקאסיה (Cassia), אותו גידלו בתחילה בסרי לנקה וכיום הוא נפוץ באסיה, באמריקה המרכזית והדרומית ובמדגסקר. הקינמון, מוכר כאבקה, תמצית שמן וכמקלות קינמון, המהווים פיסות קליפת העץ שגולגלו, נדחסו ויובשו.

הקינמון משמש תבלין לאפייה, בעל טעם עצי מתקתק, בהכנת עוגות, מעדנים שונים ומנות בשר שונות. במיוחד מוכר הצירוף של תפוח-עץ וקינמון וצירופים שונים עם מעדני שוקולד. מקלות קינמון משמשים לגיוון ולהעשרת טעמם של משקאות שונים, חמים או קרים. אין להוסיף קינמון לנוזל רותח. הדבר עלול לגרום להתמצקות הנוזל ולאיבוד טעמו המיוחד של הקינמון.

החומרים הפעילים בקינמון הינם הטרפנואידים, סינמלדהייד (טרפנואידים היא קבוצה של מרכיבים נפוצים מאוד מתוך 6 קבוצות המוכרות לנו.

הנפוצים מאוד בין השמנים האתרים של צמחים ‏ארומטים, מופיעים בצורה של אלכוהולים, מרבים להשתמש בהם ‏כנותני טעם וריח בתעשיית המזון, היגיינה וקוסמטיקה. חלקם מצויים בעיקר בשרפים של צמחים), להם מיחסים את תכונות הריפוי, ואדי שמן הקינמון בהם תרכובות אנטי בקטריאליות רבות עוצמה.

הקינמון משמש לטיפול במגוון רחב של חוליים כמו; מנורגיה (יתר דימום בזמן המחזור), חוסר תיאבון. דימום. צרבת. כיבי קיבה זיהומי שמרים (Yeast infection). ניסויים מוקדמים, שנעשו בשמן הקינמון, הוכיחו את כוחו בטיפול בזיהומי פטרת-הפה, מהם סבלו חולי איידס.

כוחו האנטי בקטריאלי מיושם גם במרבית מקרי הכיבים ובהם זה הנגרם ע"י חיידק ה-Helicobacter pylori. הדיטרפנים, המצויים בשמן הנדיף שבקינמון, הוכיחו עצמם בטיפול באלרגיות שונות.

מחקר שנערך בארה"ב, העלה שצריכה קבועה של קינמון, עשויה למנוע התפתחות מחלת הסוכרת. על-פי החוקרים, מומלץ לצרוך בכל יום, 1/4 כפית עד 1 כפית מלאה, כיוון שלדבריהם מכיל הקינמון את הפולימר פולימר שלקון מטילהידרוקסי, שנמצא יעיל נגד סוכרת סוג 2. הקינמון גורם להיענות יתר של תאים לאינסולין.

הקינמון
הקינמון מחקה את פעולת האינסולין בתאים

מחקר נוסף שנעשה ע"י חוקרים ממלזיה הטוענים, כי יש בידם הוכחה, שהקינמון מקל על מחלת הסוכרת בכך שהוא מוריד את רמות הסוכר בדם, על כך דיווח מדווח פורטל theaustralian.news.

מחקר בן שלוש שנים, שנעשה על ידי האוניברסיטה הטכנולוגית של מלזיה, מגלה, כי לתבלין הקינמון, יש השפעה חיובית על סוכרת מסוג 2, הסוג המתפתח בדרך כלל אצל מבוגרים. מדווח העיתון סאטר.

מחלת הסוכרת - DIABETES תפסה בשנים האחרונות תאוצה רבה בקרב האומות האסיאתיות בגלל שינוי בצורת החיים ובהרגלי אכילה. מדדי התזונה השתנו ויש מקרים רבים של השמנה והשמנת יתר ותזונה לא בריאה.

החוקר הראש מוחמד רוזי, אמר, כי; "מרפאים בצמחים בכל העולם נוהגים להשתמש בקינמון, לטיפול בשִׁלְשׁוּל ובדַּלֶּקֶת מִפְרָקִים, בשל יכולתו לשפר את מחזור הדם, לרפא פצעים, למנוע אוּלקוּס ואָלֶרְגְּיָה.

לדברי עיתון ה"דיילי", בעשור האחרון, מחקרים הוכיחו כי תמצית הקינמון מחקה את פעולת האינסולין בתאים.

האינסולין מווסת את יכולת הגוף לנצל את הסוכר בדם, אבל אצל חולי סוכרת, התאים איבדו את יכולתם להגיב להורמון.

אזהרות:

ישנם המפתחים אלרגיות ודלקת עור משימוש בקינמון. על המשתמש בו בפעם הראשונה, לצרוך כמות קטנה בלבד ממנו ועל הרגישים לקינמון להימנע ממנו לחלוטין. שימוש קבוע בקינמון, עלול לגרום דלקות פה. שמן הקינמון עלול להיות בעייתי במיוחד. השימוש בקינמוןאינו מומלץ לנשים בהריון.

שילוב קינמון וציפורן (שניהם מחטאים רבי עוצמה), בתה צמחי-מרפא, מפיג מצוין ריח רע מהפה, הודות להשמדתם את החיידק גורם הריח.

תה
תה קינמון; השימוש בקינמון אינו מומלץ לנשים בהריון. ארכיונעים.

בהתאם להמלצת המכון הגרמני לתרופות (Commission E), המינון למבוגר הוא 2 עד 4 גרם ביום.

ניתן גם להשתמש במספר טיפות משמן הקינמון, ממנו מומלץ ללגום במשך מספר ימים בלבד.

ניתן גם להשתמש ב-2 עד 3 מיליליטר תמיסה, 3 פעמים ביום.

תה קינמון וציפורן

אופן ההכנה:

הוסיפו לליטר מים 4 ציפורנים ו-2 כפיות מקלות קינמון מרוסקים.

הביאו לרתיחה, כסו והניחו להתבשל, על אש קטנה,
5 דקות נוספות.

הסירו מהאש והניחו למרכיבים להיספג 20 דקות נוספות. המתינו שהתה יתקרר, סננו ושתו.

תה קינמון

אופן ההכנה:

הרתיחתו 1/2 כפית (2 עד 3 גרם) אבקת קינמון בספל מים, במשך 10 עד 15 דקות ושתו לכשיתקרר.

תה קינמון וג’ינג’ר

המצרכים:

  • 10 מקלות קינמון
  • 5-6 חתיכות גינג’ר
  • 10 כוסות מים
  • 2 כוסות סוכר (או לפי הטעם)
  • 10 חתיכות אפרסמון מיובש
  • ¼ כוס צנובר

    אופן ההכנה:

    הרתיחי את המים הגינג’ר והקינמון במשך שעה או שעתיים. הוסיפי את הסוכר (לפח הטעם), צנני והכניסי למקרר.

    הגישי עם פרוסת אפרסמון יבש ופזרי מספר גרגרי צנובר מעל.

    בהכנת הכתבה נסתייענו בחומר מאתר גאמנון



  • שולי סונגו, כאן נעים
    דירוג:  


    הוסף תגובה

    שם מלא: *

    אימייל:
    (האימייל לא יפורסם בשום מקום באתר)
    כותרת: *
    תוכן:
      


    הודעה לגולשים באתר

    התוכן באתר זה קובץ ממגוון רחב של מקורות איכותיים וממספר גדול של אתרים מתחומים שונים וברובו אינו נכתב על ידנו אלא מצוטט כמו שהוא תוך מתן קרדיט ליוצריו על ידי הפניית הגולש. אם אהבתם את הכתבה אנו מזמינים אתכם לגלוש אל האתר המקורי ע"י לחיצה על הלינק בסוף הכתבה ,כמו כן, מוצג שמו של מחבר המאמר ליד הקישור לאתר המקור. אנא זיכרו כי איננו אחראים לעדכניותו של המידע או לתכנים פוגעניים לכאורה מהסיבות הנ"ל ,למרות שאנו משתדלים לפרסם רק מאמרים מאומתים ומדוייקים.  כמו כן, הכניסה לאתר זה מהווה הצהרה כי אתם מוותרים בזאת על כל דרישה משפטית כעת ולאחר הגלישה באתר וכי קראתם את ההקדמה הנ"ל והבנתם אותה על כל המשתמע ממנה.  יחד עם זאת, אם מצאתם כתבה המפורסמת כאן ואשר לדעתכם פוגעת בכם באיזו שהיא צורה אנא צרו קשר עמנו בהקדם